Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ;


http://www.afipnisis.net/news/index.php?paged=2 http://www.afipnisis.net/news/index.php?paged=2


Περί Μακεδονίας ο λόγος
Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, δεν είναι πρόσφατο. Πριν περίπου μια δεκαετία, οι Έλληνες ήταν στους δρόμους με ήλιους της Βεργίνας και πανό για τη Μακεδονία. Και φυσικά οι αγώνες για τη Μακεδονία ξεκινούν από τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και το ζήτημα της ονομασίας, από τη δικτατορία του Τίτο.
Παρ’ όλ’ αυτά, οι ελληνικές κυβερνήσεις, κράτησα ενδοτική στάση όλ’ αυτά τα χρόνια. Έτσι άρχισαν σιγά - σιγά να παγιώνονται καταστάσεις. Πρώτα η προκλητική στάση των Σκοπιανών στην Ελλάδα με τη “Συμμαχία Ουράνιο Τόξο”, αργότερα η αναγνώριση των Σκοπίων ως “Μακεδονία” από την κυβέρνηση Μπους και μάλιστα αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές και αφού εξασφάλισε την ψήφο των ομογενών της Αμερικής. Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις με το αναγνωστικό τους, “abecedar”, με τη χρηματοδότηση από τους Αμερικανούς του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την ονομασία του αεροδρομίου στα Σκόπια, “Μέγας Αλέξανδρος” κτλ.
Παρ’ όλες τις μελέτες και τις απαντήσεις που έδωσαν, κυρίως ξένοι επιστήμονες, η διεθνής κοινή γνώμη έχει επηρεαστεί από την προπαγάνδα των Σκοπιανών.
Κάποιοι όμως επεσήμαναν το πρόβλημα, έναν αιώνα πριν. Δυστυχώς όμως δεν κυβερνούσαν αυτοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: