Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΙΔΙΑ : Τα προστατεύει κανείς;






Τα προστατεύει κανείς;



Διαβάζω και ξαναδιαβάζω σειρά - σειρά όσα σας καλώ να ανοίξετε για να ανοιξετε τα μάτια σας। Για να βάλετε και σεις ένα χεράκι για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που καταστρατηγούνται από όλους μας।
Φοβάμαι να γυρίσω τις πλάτες μου και να φύγω από τις ευθύνες।
Θελω να μπορέσω να κάνω κάτι, έστω το πιο μικρό, για αυτά τα αγγελούδια που έρχονται στον κόσμο μας και εμείς τους στερούμε το διακαίωμα της αγκαλιάς। Ακόμα και τα ζώα έχουν ανώτερα αισθήματα από τα δικά μας!

Ενα στα έξι παιδιά στον κόσμο υποχρεώνονται, για να επιβιώσουν, σε εργασίες που κατά κανόνα καταστρέφουν την ψυχική και τη σωματική τους ανάπτυξη και τα οδηγούν στη συναισθηματική εξαθλίωση...

*Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας το 2007 φανερώνουν ότι κάθε χρόνο υπάρχει «διαρροή» 6,1% (20.000) μαθητών από τα γυμνάσια, 3,3% (7.000) από τα ενιαία λύκεια και 20,3% (25.000) από τα ΤΕΕ.....

10.2.२००८ Μωρά στα αζήτητα
Ο Παύλος 6 μηνών μεγαλώνει στους τέσσερις τοίχους ενός νοσοκομείου και παρακαλάει για μια αγκαλιά। Ο Αλέξανδρος φορά μεταχειρισμένα ρούχα και κάλτσες μεγαλύτερα από την ηλικία του. Δεν χωράει πλέον στα πλαστικά κρεβατάκια και κοιμάται σε ένα πορτ μπεμπέ στο πάτωμα ενός δημόσιου μαιευτηρίου.
Ένα βρέφος κλαίει με λυγμούς, καθώς περνά στερητικό σύνδρομο. Είχε την ατυχία να γεννηθεί από μητέρα χρηστή ναρκωτικών ουσιών. Δίδυμα αγοράκια γεννήθηκαν από ανήλικη μητέρα. Τα εγκατέλειψε νύχτα, κρυφά στο μαιευτήριο. Οι ιστορίες αυτές είναι ελάχιστες μπροστά στις εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί σε δημόσια μαιευτήρια, στο Αλεξάνδρα, στο Έλενα, στο Κρατικό της Νίκαιας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου. Παιδιά που φέρουν την σφραγίδα «μωρά στα αζήτητα». Βρέφη που δεν βλέπουν το φως του ήλιου. Μεγαλώνουν γίνονται ολόκληρα παιδιά, περπατούν και τρέχουν στους θαλάμους ενός νοσοκομείου, έχοντας για γονείς τους το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γυναίκες που συνήθως εγκαταλείπουν τα παιδία τους είναι ανήλικες, ανύπαντρες, αλλοδαπές και τοξικομανείς. Υπάρχουν όμως και παντρεμένα ζευγάρια που δεν διστάζουν να πετάξουν το παιδί τους σε ένα νοσοκομείο, γιατί γεννήθηκε με ένα πρόβλημα υγείας. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες και αρνούνται να το πάρουν στο σπίτι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός βρέφους που γεννήθηκε με σύνδρομο νταουν.

11.2.2008Εκτός κινδύνου το βρέφος που πετάχτηκε στα σκουπίδια
Το πρώτο κυριακάτικο πρωινό της ζωής του το έζησε πλάι σε έναν κάδο απορριμμάτων. Το νεογέννητο κοριτσάκι όμως ήθελε να ζήσει. Γυμνό, τυλιγμένο με πλαστικές σακουλές ούρλιαζε αβοήθητο στην άκρη του δρόμου. Σε ένα στενό των Εξαρχείων το εντόπισε μία διερχόμενη γυναίκα, όταν άκουσε το κλάμα του. Το μανταλάκι στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, το τοποθέτησαν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στον σημείο. Από τις αστυνομικές αρχές ανακρίνεται η Φιλιππινέζα που βρήκε το παιδί, καθώς θεωρείται ότι έχει στοιχεία για την ταυτότητα της μητέρας του άτυχου βρέφους.
Το εγκαταλειμμένο βρέφος σώθηκε από το ψύχος, από τις μολύνσεις, ακόμα κι από τα αδέσποτα σκυλιά. Το σύνδρομο της απόρριψης ωστόσο είναι κάτι που θα το κουβαλάει μια ολόκληρη ζωή....
12.2.2008Σύλληψη δύο Φιλιππινέζων για την εγκατάλειψη του βρέφους
Μετά το δράμα του εγκαταλειμμένου μωρού στα Εξάρχεια αποκαλύπτεται και το δράμα της μητέρας. Πρόκειται για αλλοδαπή, που βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, χωρίς χρήματα και πιθανότατα ανεπιθύμητη στο σπίτι όπου δούλευε. Την Τρίτη προσήχθησαν στην Διεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών η Φιλιππινέζα που δήλωσε ότι βρήκε το νεογέννητο βρέφος στον κάδο απορριμμάτων έξω από το διαμέρισμά της και η συμπατριώτισσά της συγκάτοικος της, ενώ αναζητείται η μητέρα του βρέφους.
Οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα εντόπισαν στο διαμέρισμα που ζουν οι τρεις αλλοδαπές ενοχοποιητικά στοιχεία, μεταξύ άλλων και βιολογικό υλικό, που οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα, ότι η γέννα του βρέφους έγινε στο σπίτι της γυναίκας, που ισχυρίστηκε ότι βρήκε το παιδί στον κάδο των σκουπιδιών. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία με τις κατηγορίες της ψευδούς καταθέσεως και της συνέργιας σε έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης αποκαλύπτεται τώρα το δράμα της αλλοδαπής γυναίκας, που έφθασε σε αυτή τη απονενοημένη πράξη.
Χωρίς χαρτιά, χωρίς χρήματα και ενδεχομένως χωρίς σύζυγο, έγινε μάνα σε αυτό το μικρό διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Μπροστά στην θέα του βρέφους και κυρίως των ευθυνών που αδυνατούσε να σηκώσει, το έβαλε στα πόδια, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή, αφού θεωρείται μάλλον απίθανο το όποιο σπίτι που ενδεχομένως εργάζεται, να τη δεχόταν ως λεχώνα μαζί με το παιδί της. Για όλους αυτούς του λόγους οι Αρχές κάνουν τώρα έκκληση σε αυτήν την ταλαιπωρημένη γυναίκα να εμφανιστεί στο πλησιέστερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, αφενός για να της παρασχεθεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αλλά κυρίως για να αγκαλιάσει το συντομότερο δυνατό το αγγελούδι της.




«Λένε πως τα αβάπτιστα παιδιά τα θάβουν έξω από το όριο της εκκλησίας, τα εξώγαμα, τα μούλικα, ή όπως αλλιώς τα λένε, που πνίγουν αρκετές μάνες για να μην ανακαλυφθεί η απιστία τους» (Δήμος Τρίπολης, Μαντινεία) ...




150।000 ανεπιθύμητα Παιδιά μένουν στα αζήτητα Κάθε Χρόνο Στην Ελλάδα! http://www.alito.gr/








Δύσκολη η αναδοχή
Το δράμα των παιδιών που ζουν εγκαταλελειμμένα σε ιδρύματα συμπυκνώνει η πικρή ιστορία του Σπύρου Tης Ελευθεριας Τραϊου Είναι περιττό να ρωτήσεις τι αγαπούν περισσότερο τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Αγιος Ανδρέας, στο Καλαμάκι. Δεν προλαβαίνεις να μπεις στους θαλάμους τους και όλα ορμάνε στην αγκαλιά σου. Κρέμονται επάνω σου, λένε το όνομά τους, θέλουν να μάθουν το δικό σου. Αμέσως μετά σου κάνουν την ερώτηση που τα απασχολεί περισσότερο. Ποια είσαι, τι ήρθες να κάνεις; Και καθώς ο μικρός που πρώτος θρονιάστηκε στην αγκαλιά σου, δεν λέει να κατέβει, τα υπόλοιπα, αγκαλιάζοντάς σε όπως μπορούν, ρωτάνε: «Είσαι η μαμά του; Ηρθες να τον πάρεις;». Η «Κ» βρέθηκε στο ίδρυμα Αγιος Ανδρέας μια στιγμή μεγάλης χαράς. Τα παιδιά ετοίμαζαν τα σακίδιά τους για την κατασκήνωση. Μέσα σε αυτό το πανηγύρι ξεχωρίσαμε ένα δεκάχρονο παιδί, το μόνο που δεν μας πλησίασε. Καθόταν στην άκρη ενός κρεβατιού, κλεισμένο στον εαυτό του. Ισα που ψιθύρισε «Σπύρος», όταν ρωτήσαμε το όνομά του. Μισή ώρα αργότερα διαπιστώσαμε ότι αυτό ήταν το παιδί για το οποίο ήθελαν να μιλήσουν στην «Κ» η πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ελένη Κοσσυβάκη και η κοινωνική λειτουργός κ. Χρυσούλα Δασκαλάκη. Γιατί ήταν απόμακρος και λυπημένος; Επειδή ο Σπύρος δεν θα πήγαινε κατασκήνωση, αλλά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. ...http://www.dailygreece.com/.....






ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης και η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, επικεφαλής κλιμακίου γυναικών της Γραμματείας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Αλεξάνδρα’’.
Μετά την επίσκεψή τους, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ:
« Θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά τα οποία είναι αφημένα. Τα παιδιά που οι μητέρες τους αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Θα πρέπει η πολιτεία, και εμείς είμαστε η πολιτεία, να φροντίσουμε να δοθεί μια μόνιμη λύση για αυτά τα παιδιά, είτε με τις ανάδοχες οικογένειες, είτε με την επίσπευση των διαδικασιών της υιοθεσίας.
Θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση, τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου που φροντίζουν αυτά τα παιδιά με τόση αγάπη ».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ:
« Ήρθαμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εδώ μαζί με τις συναδέρφους βουλευτές και τις κυρίες που με συνοδεύουν από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας , προκειμένου να επισκεφτούμε τα αθώα αυτά πλάσματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους και χωρίς να φταίνε σε τίποτα βρίσκονται στα ‘’αζήτητα’’.
Πρέπει να σας πω ότι ως Βουλευτής πιστεύω ότι επιβάλλεται να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να αλλάξει ο νόμος για τις υιοθεσίες, γιατί υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν παιδιά, που πληρούν τις προϋποθέσεις και η γραφειοκρατία είναι αυτή η οποία τις εμποδίζει να αποκτήσουν ένα παιδί που το λαχταρούν.
Επεξεργαζόμαστε την πρόταση νόμου για να την εισηγηθούμε προς την Κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρχουν παιδιά εγκαταλελειμμένα που περιμένουν επί χρόνια να βρουν στοργή σε μια οικογένεια »। ....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ




















Δεν υπάρχουν σχόλια: